Beni di Batasiolo / Piemonte
Když rodina Dogliani zakoupila historické vinařství Chiola, působící od 50. let v obci La Morra v srdci údolí Valle di Barolo, vstoupila velkolepě mezi vinařskou aristokracii tzv. „velkých“ piemontských vín. V roce 1978 tvořilo vinařství sedm tzv. „beni“ neboli statků s vinicemi situovanými v nejlepších oblastech pro pěstování odrůdy Nebbiolo, z něhož se zde vyrábí špičkové červené Barolo. Od té doby bratři Doglianiové rozšířili své teritorium na devět „beni“, jež celkem pokrývají 100 hektarů, z nichž na 60 hektarech se pěstuje právě odrůda Nebbiolo na výrobu Barola. Z toho důvodu bratři Doglianiové zvolili „Beni di Batasiolo“ jako nejvhodnější jméno pro svůj vinařský podnik: je z něho patrná návaznost na tradici, jež ztotožňuje skutečnou hodnotu s pojmem „bene“, který znamená půdu, statek, vinici a také místo situované v krajině utkané z mírných pahorků a pravidelných řádků keřů vinné révy. Bratři Doglianiové jsou největšími majiteli půdy v oblasti Barolo (patří jim asi 10 % z celkového objemu půdy) a ročně vyprodukují čtyři miliony láhví vína, které jde na vývoz do celého světa. Srdcem vinařské výroby je vinařský závod v La Morra, místo, do něhož se svážejí vybrané hrozny ze všech vinohradů vinařství Beni di Batasiolo. Výrobu vín bezvadné kvality usnadňuje užívání vyspělých elektronických zařízení a moderních technologií. Když rodina Dogliani zakoupila historické vinařství Chiola, působící od 50. let v obci La Morra v srdci údolí Valle di Barolo, vstoupila velkolepě mezi vinařskou aristokracii tzv. „velkých“ piemontských vín. V roce 1978 tvořilo vinařství sedm tzv. „beni“ neboli statků s vinicemi situovanými v nejlepších oblastech pro pěstování odrůdy Nebbiolo, z něhož se zde vyrábí špičkové červené Barolo. Od té doby bratři Doglianiové rozšířili své teritorium na devět „beni“, jež celkem pokrývají 100 hektarů, z nichž na 60 hektarech se pěstuje právě odrůda Nebbiolo na výrobu Barola. Z toho důvodu bratři Doglianiové zvolili „Beni di Batasiolo“ jako nejvhodnější jméno pro svůj vinařský podnik: je z něho patrná návaznost na tradici, jež ztotožňuje skutečnou hodnotu s pojmem „bene“, který znamená půdu, statek, vinici a také místo situované v krajině utkané z mírných pahorků a pravidelných řádků keřů vinné révy. Bratři Doglianiové jsou největšími majiteli půdy v oblasti Barolo (patří jim asi 10 % z celkového objemu půdy) a ročně vyprodukují čtyři miliony láhví vína, které jde na vývoz do celého světa. Srdcem vinařské výroby je vinařský závod v La Morra, místo, do něhož se svážejí vybrané hrozny ze všech vinohradů vinařství Beni di Batasiolo. Výrobu vín bezvadné kvality usnadňuje užívání vyspělých elektronických zařízení a moderních technologií. Když rodina Dogliani zakoupila historické vinařství Chiola, působící od 50. let v obci La Morra v srdci údolí Valle di Barolo, vstoupila velkolepě mezi vinařskou aristokracii tzv. „velkých“ piemontských vín. V roce 1978 tvořilo vinařství sedm tzv. „beni“ neboli statků s vinicemi situovanými v nejlepších oblastech pro pěstování odrůdy Nebbiolo, z něhož se zde vyrábí špičkové červené Barolo. Od té doby bratři Doglianiové rozšířili své teritorium na devět „beni“, jež celkem pokrývají 100 hektarů, z nichž na 60 hektarech se pěstuje právě odrůda Nebbiolo na výrobu Barola. Z toho důvodu bratři Doglianiové zvolili „Beni di Batasiolo“ jako nejvhodnější jméno pro svůj vinařský podnik: je z něho patrná návaznost na tradici, jež ztotožňuje skutečnou hodnotu s pojmem „bene“, který znamená půdu, statek, vinici a také místo situované v krajině utkané z mírných pahorků a pravidelných řádků keřů vinné révy. Bratři Doglianiové jsou největšími majiteli půdy v oblasti Barolo (patří jim asi 10 % z celkového objemu půdy) a ročně vyprodukují čtyři miliony láhví vína, které jde na vývoz do celého světa. Srdcem vinařské výroby je vinařský závod v La Morra, místo, do něhož se svážejí vybrané hrozny ze všech vinohradů vinařství Beni di Batasiolo. Výrobu vín bezvadné kvality usnadňuje užívání vyspělých elektronických zařízení a moderních technologií.
http://www.batasiolo.com
nabídka vinařství Beni di Batasiolo
Beni di Batasiolo
Bosc dla rei Moscato d'Asti

odrůda:
Moscato bianco
typ:
bílé
charakteristika:
světle žlutá barva, velmi intenzivní vůně s nádechem zrajícího ovoce, sytá příjemná a velmi vytrvalá chuť, plná ovoce jako jsou citrusy, meruňky a broskve.
gastro:
k suchému dezertnímu pečivu, krémům a čerstvým sladkostem
přidat toto víno do položky Můj výběr
Beni di Batasiolo
Sovrana Barbera d'Alba

odrůda:
100% Barbera
typ:
červené
charakteristika:
intenzivní rubínově červená barva, která v průběhu zrání přechází do granátové, jemná vůně s nádechem zrajícího ovoce v souladu s aromatickým tónem dřeva, sytá a aromatická chuť s typickou svěžestí červeného vína
přidat toto víno do položky Můj výběr
Beni di Batasiolo
Barolo

odrůda:
100% Nebbiolo per Barolo
typ:
červené
charakteristika:
granátově červená barva s oranžovými odlesky, plná aharmonická vůně sušeného ovoce, květin a koření, v chuti je perfektně vyvážené, tanické, svěží a absolutně elegantní
gastro:
velmi vhodné k pečeným masům, zvěřině a silným sýrům
odebrat toto víno z položky Můj výběr
Beni di Batasiolo
Barolo Riserva

odrůda:
100% Nebbiolo per Barolo (Michet, Lampia, Boré)
typ:
červené
charakteristika:
granátově červená barva s oranžovými odlesky, intenzivní příjemná vůně opáleného dřeva a toastu, plná,harmonická, dlouhá a konstantní chuť sušeného ovoce, harmonické a krásně tanické víno
gastro:
vhodné k pečeným masům, zvěřině a zralým sýrům
přidat toto víno do položky Můj výběr
Beni di Batasiolo
Cerequio Barolo

odrůda:
Nebbiolo
typ:
červené
charakteristika:
intenzivní červená granátová barva, vůně je nezaměnitelná a unikátní plná koření, květin a balsamika, v chuti je velké, mocné, tanické a vysoce elegantní
gastro:
k pečeni, starším sýrům, též vhodné k zakončení jídla
přidat toto víno do položky Můj výběr