Vinařský proces Barolo Marenca probíhá v horizontálních fermentačních nádržích s regulací teploty po dobu 12 až 15 dní. Víno zraje přes 24 měsíců, částečně v malých dřevěných sudech a částečně ve velkých dřevěných sudech. Marenca je jednou z nejlepších poloh v Serralunga d´Alba, kterou právem můžeme nazývat jako cru (vinice jsou bohaté na vápenec). Tvoří ji 2 ha vinic v nadmořské výšce 350 metrů. Výsadba v roce 1990.
Intenzivní granátově červená barva. Na nose je svěží, s komplexními vůněmi, které sahají od lesních plodů po vanilku, čokoládu a aromatické byliny. Na patře je velmi energické, bohaté s živými a příjemnými tříslovinami, které jsou zde díky skvělé práci se dřevem a v chuti ničemu nevadí. Silné, vzrušující víno s velkým potenciálem stárnutí.