La Vigna Di Sarah
VENETO
Hrozny sbírané za úplňku.
V roce 2010 si Sarah Dei Tos splnila svůj sen a mezi kopci Vittorio Veneto založila vlastní vinařství, které stojí na ryze ekologických postupech. Původně studovala v Miláně a Anglii ekonomickou školu, ale když se vracela zpátky do rodného Veneta, rozhodla se, že se vydá úplně jinou cestou. V tomto malebném kraji v blízkosti Valdobbiadene a Conegliano začala tvořit příběh vlastního prosecca, pro které vymyslela unikátní systém nočního sběru (vendemia nottura) navazující na postupy fáze měsíce. Její vinice jsou aluviálního původu, kde ve vyšších nadmořských výškách okolo 200 m.n.m. nalezneme minerální podloží vápence a slínu. Celých 16 hektarů je konvertovaných do organického režimu. Filozofií Sarah je mít ve sklenici odraz terroir a respektovat v každém kroku přírodu, která dává vjem finálnímu vínu a odráží tak aktuální ročník.