Le Potazzine
TOSCANATermín Potazzine se v Montalcinu používá k označení sýkor koňader, malých barevných ptáčků, kteří obývají toskánskou krajinu. Proto se Potazzine často stává láskyplným jménem, kterým prarodiče a rodiče oslovují své holčičky. Právě takto babička z matčiny strany oslovovala Violu a Sofii, dcery Giglioly Giannetti.
Panství se skládá z pěti hektarů vinic registrovaných v Brunellu, z nichž tři se nacházejí v blízkosti sklepa, v nadmořské výšce 507 metrů, s průměrným stářím 14 let. Zbývající se nacházejí v oblasti San´t Angelo in Colle, asi 420 metrů nad mořem, vysázené v roce 1996.
Harmonice, jemnost a čistota jsou klíčová slova vín Le Potazzine. Cílem je vyrábět víno co nejpřirozenějším způsobem, hledat rovnováhu, eleganci a silnou osobnost. Toho se dosahuje přírodními fermentacemi, pouze díky domorodým kvasinkám, které spolu s dlouhou macerací a zušlechťováním ve středně velkých sudech ze slavonského dubu, jak pro Brunello, tak pro Rosso di Montalcino tradičně vytvářejí předpoklady pro vznik vína s rozpoznatelným stylem, zaměřeným na jemnost.