Další část Cesty za vínem, ve které se s Romanem Simulíkem vydáme za Poznáním. Zaměříme se na rozdíly vín z různých italských regionů, na typická vína vybraných regionů, na správný výběr a servis vína.
- Proč je víno ze severu svěží a z jihu více extraktivní?
- Podle čeho nakupovat víno?
- Jak správně víno servírovat?
- Proč by se měla sklenička zavínit a kdy je potřeba ji vyměnit?
- Proč je ve sladkém víně důležitá kyselinka?
Ochutnáme šumivé víno vyráběné šampaňskou metodou, dvě typologicky odlišná bílá vína, dvě typologicky odlišná červená vína a na závěr si dáme sladkou tečku v podobě dezertního vína.
Připraveno bude i malé občerstvení.
Akce probíhá v krásné degustační místnosti u velkého dubového stolu, v menším kolektivu.
Cena: 1 400 Kč
Chcete s námi pokračovat v Cestě za vínem? Tímto večerem to rozhodně nekončí!
Cesta za vínem - Prozření 12.6.2025
Chcete si užít všechny tři cesty za zvýhodněnou cenu 3 900 Kč?
Cesta za vínem Pochopení + Poznání + Prozření 2025