Bruschetta se salsicciou a sýrem

Chystá se sezona grilování a my bychom se s vámi rádi podělili o skvělý recept, který nás vloni nadchl při cestách za vínem.

Není to nic složitého, jak je u italských receptů zvykem, a vy se budete odlišovat o tradičních grilovačů krkoviček.

 

Bruschetta se salsicciou a sýrem

Na 12 půlek krajíců italského bílého chleba budete potřebovat:

Extra virgin olivový olej
2-4 stroužky česneku (nakrájeného na plátky, množství záleží na vaší chuti)
4 italské klobásky Salsiccia (zbavené střívek a nasekané na malé kousky)
4 barevné papriky (nařezané na tenčí proužky, zvolte různé barvy)
1 středně velká nebo 2 šalotky (na jemno nakrájené)
1 hrnek nastrouhaného sýra - italského, spíš měkčího, například Provolone Scamorza nebo Taleggio (pro ty, kteří mají rádi voňavé sýry)
1 čajová lžička oregana
špetka soli a pepře
Pokud máte rádi ostřejší, tak přidejte vločky drceného chilli dle chuti a pálivosti.

Postup:
Každý kousek chleba pokapejte z obou stran olivovým olejem a opékejte na grilu. Buďte opatrní, ať ho nespálíte, měl by být do zlatova. Maximálně by měly být tmavší strany u kůrky. Poté nechte vychladnout.
Do rozehřáté pánve na grilu dejte olivový olej, česnek, cibuli a papriku. Nechte zlehka zarestovat.
Přidejte klobásku a koření a restujte, dokud klobáska kompletně nezešedne. Nepřikrývejte, pustila by vodu! Směs přesuňte do misky a nechte vychladnout. Po vychladnutí do směsi přimíchejte sýr a zamíchejte.

Směs nandejte na každý krajíc chleba, přidejte ještě trošku sýra, vyskládejte do grilu a přiklopte. Gril by neměl být úplně rozpálený, aby se vám bruschetty nepřipálily, ale tak, aby se vám rozpustil sýr ve směsi a maso se prohřálo. To je trošku věda, ale zkušení „grilleři" si poradí. Při 190 stupních by to mělo trvat cca. 2 - 3 minuty.
Podávejte teplé!

Buon Apetito.
Team La Fattoria.